tiistai 10. elokuuta 2010

Grimsel-sola

Mahtaako Suomen laki sallia toisen nimen vaihtamisen numeroiksi? Miltä kuulostaisi "Markus 34-28 Mattsson"? Luku viittaa pienimpään välitykseen, johon kulkuvälineeni pystyy ja joka on aikamoisen tiukka 20 % nousuissa peräkärryn kanssa. Ylös sitä mentiin, vaikka helppoa ei aina ollut.

Interlakenista lähdön jälkeen Grimsel-solaa lähestyessä tapasin saksalaisen Tobiaksen, joka positiivisena yllätyksenä osoittautui hyvinkin hulluksi nuoreksi mieheksi - pelkäsin kaikkien saksalaisten olevan varovaisia ja järkeviä. Avantouintiin tottuneeseen suomalaiseen tekee vaikutuksen, kun joku keski-Euroopasta käy hyisessä alppijoessa pesulla ilmeenkään värähtämättä; toisaalta hiukan liioitellulta tuntuu se, että mies syö reissulla vain kylmää ruokaa ("en tarvitse lämpimiä aterioita"), järsii mieluummin kyntensä hampaillaan kuin lainaa leikkuria (jota ei tarvitse) eikä nuku sisätiloissa vaan aina makuupussissa taivasalla - 2700 metrissä lumisateessa oli kuulemma vähän viileää.

Oli miten oli, mielenkiintoista että joku kokeilee, kuinka vähällä voi tulla toimeen - tulee etsimättä mieleen Christopher McCandless. Itse mainitsin reissuseuralleni, että myös yö majatalossa Handeggissa saattaisi olla itselleni vaihtoehto jos yö kylmenee kovasti, johon Tobias tokaisi ykskantaan: "Minä nukun ulkona!" Noinhan se on, vaihtelua rutiineihin, sitähän tämä reissaaminen on - miksi siis tehdä asioita samankaltaisesti kuin kotona? Tekemästämme nuotiosta tarttui savunhaju vaatteisiin ja nukuimme sateelta suojassa joen kohistessa vieressä - hyvä yö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti